onsdag 29. august 2007

- Vent til etter valet!

Kommunedelplanen for Leirvik har vist seg å verta ei av dei viktigaste og mest omtalte sakene i årets valkamp. Likevel meiner kommunestyret at planen bør vedtakast før valet. Det er Raud Valallianse sterkt usamde i.

– Ei så viktig sak bør ein venta med til etter valet, så innbyggjarane får ha eit ord med i laget. Stortinget har ein udemokratisk tradisjon med å vedta viktige saker rett før valet, la ikkje kommunen vår innføra den same tradisjonen, seier Mohamed Kallel, Stord RV sin toppkandidat ved kommunevalet. – Sjølv om saka er ferdig utgreidd og handsama av administrasjonen og alle høyringsinstansar, vil det vera udemokratisk å vedta saka før valet, særleg når saka truleg er svært viktig for mange sitt val av parti i år, legg han til.

– Lokalpolitikarane si manglande vilje til å styra utviklinga i sentrum har ført til at handlegata vår no er i ferd med å døy ut, meiner Kallel. – Handelen flyttar seg dit handelskapitalistane ser at dei kan tena mest pengar. Då er det kommunestyret si oppgåva å halda imot, så jakta på profitt til handelsnæringa ikkje øydelegg trivselen og småbykjensla i sentrum. Denne oppgåva har kommunestyret i Stord forsømt, og ei viktig oppgåva i den komande perioden vert å revitalisera sentrum. Då er det sjølvsagt at det er det nye kommunestyret som bør vedta den planen som skal liggja til grunn for utviklinga vidare, avsluttar Mohamed Kallel.

Les meir om saka her

Ingen kommentarer: