søndag 26. august 2007

Eit godt kulturtilbod i Stord kommune

Et godt kulturtilbud er en forutsetning for at folk skal kunna ha det bra. Samfunnsøkonomisk er det svært lønnsomt å satse på kultur, en får svært mye igjen, både direkte og indirekte. Et rikt kulturliv har god innvirkning på folk sin trivsel, og dermed på helsen vår. Det motvirker rasisme, skaper forståelse, bygger vennskap og bruer mellom mennesker.
Ikke minst er det et viktig bidrag til å forhindre fraflytting i distriktene.

Rød Valgallianse vil arbeide for å sikre et rikt og variert kulturliv i Stord kommune der ulike kunstarter, stilretninger og kulturer blir stimulert.

Kulturskolen må trygges og utvide tilbudet innenfor flere kunst og kulturuttrykk. RV vil arbeide for å senke satsene for foreldrebetaling slik at ingen blir utestengt fra tilbudet pga dårlig økonomi. Vi vil også øke kapasiteten, slik at det blir slutt på de lange ventelistene i kulturskolen.

Frivillige organisasjoner som tilbyr fritidsaktiviter til barn og unge må få bedre rammevilkår.
Kommunen må senke prisene på utleie av lokaler til frivillige lag og organisasjoner.
Kommunen må øke støtteordninger og bevilgninger til idrettsorganisasjoner, musikkkorps, internasjonal kulturklubb og andre som tilbyr fritidsaktiviter.

Stord RV vil arbeide for å senke egenandeler på kulturelle aktiviteter som f.eks kino, svømmebasseng.
Kommunen skal stille lokaler fritt til disposisjon for livssynsnøytrale seremonier, som navnefest, humanistisk konfirmasjon og lignende.

Stord RV vil arbeide for å etablere et permanent selvstyrt allaktivitetshus for ungdom i sentrum som kan gi et rusfritt tilbud også til de som ikke er aktivisert gjennom de tradisjonelle tilbudene – som idrett, kulturskole og bedehus.
Vi har et rikt kulturliv på Stord. Hadde kommunen brydd seg, og lagt bedre til rette for et mangfoldig kulturtilbud, kunne det imidlertid ha vært mye bedre. Vi trenger en kulturell oppvåkning i kommunestyret på Stord, og den vil Stord RV bidra til.

Einar Steinkopf
leder i Stord RV/ Raudt

Ingen kommentarer: