måndag 7. april 2008

Sei nei i uravstemminga!

Roar Flaathen har ordna AFP-tillegg til dei som ikkje tek ut AFP. Det er vel omtrent det einaste LO-medlemane har fått ut av AFP-avtalen i tariffoppgjeret. Men LO-medlemane ba ikkje om meir pengar til dei som klarar å jobba til dei er 67. LO-medlemane ba om ei god ordning for dei som ikkje kan stå i arbeid så lenge. Og dess yngre du er, dess dårlegare vert ordninga for deg. Folk som er fødde etter 1963, vil ikkje få høve til å gå av med AFP i det heile.

LO-leiinga og regjeringa køyrer no ein massiv propagandakampanje for å pressa dette ranet gjennom i uravstemminga. Dei seier at alle tenar på det, og kjem med urealistiske reknestykke som byggjer på folk som har same inntekt heile livet, aldri er sjuke og kan stå i arbeid i 43 år. Ikkje den typiske AFP-pensjonist, med andre ord.

Gunnar Rutle, ein pensjonist frå Ålesund, har laga ein kalkulator der du kan rekna ut kor mykje du tapar på avtalen. Denne kalkulatoren, og mykje anna viktig informasjon og fakta om AFP og pensjonsreforma, kan du finna her.

På Raudt sine nettsider finn du ein litt enklare tabell.

Raud Ungdom har heller ikkje latt seg lura av propagandaen, og kallar avtalen eit svik mot dei unge.

Ingen kommentarer: