torsdag 6. september 2007

Nettmøte

Mohamed Kallel har vore på nettmøte i Bladet Sunnhordland i dag.

Sjå kva han svarte her!.

Svaret på det eine spørsmålet kom diverre ikkje med. I håp om at spørjaren kikar innom nettsida vår, legg me ut spørsmålet og svaret her.

Trine spør:
Bortkasta å røyste RV?
RV har jo ærleg tala liten sjans for å koma i kommunestyret, er det ikkje bortkasta å stemme rv?

Me svarer:
Det er ikkje bortkasta å røysta på RV. Dei små partia treng omlag 150 røyster for å få den siste plassen i kommunestyret. Me har fått fleire røyster enn dette ved stortingsval. No har me bygd opp organisasjonen lokalt, og håpar me har vist at me kan spela ei viktig rolla i Stord-politikken.

Gong på gong, seinast i eit lesarbrev i Sunnhordland i går, får me døme på at innbyggjarar har prøvd å få hjelp av representantar i kommunestyret, men ingen vil ta opp sakene deira. Dette gjeld særleg i byggjesaker, der folk flest gong på gong vert overkøyrde av næringsinteresser. I kommunestyret kan me verta eit talerøyr for vanlege folk mot overmakta.

Til samanlikning må dei største partia ha mange hundre fleire røyster for å få den siste plassen i kommunestyret, på grunn av fordelingsnøkkelen som vert brukt når røystene skal fordelast på dei 35 plassane i kommunestyret.

Ingen kommentarer: